keskiviikko 24. lokakuuta 2012

SNY2012 Lokakuun paketti

Sain paketti hakulapun maanantaina, mutta itse paketin sain haettua keskiviikkona, kun vapaa päivä sattui niin sopivasti... sai hoidettua muitakin asioita!
 
Aivan ihana paketti en voi muuta sanoa!!

Tuikkukynttilöitä punaisessa pienessä purkissa... tuoksuivat sellaiselle vaniljalle?! Erehdyinköhän tai sitten minulla tämä nuha meinaa tehdä kepposia.
Maxi Tupla patukat meni pojille hyvänä päiväruoan syönti innoittajana, kun saivat ne jälkiruokana... poika kun kerkesi napata ne ennenkuin kerkesin mitään sanomaan, mutta jotain positiivista äitin linjoja taas huomioitu! ;)
Pojat KIITTÄVÄT JA KUMARTAVAT ja kuten sanoivat värityskirjoista "Wautsi!" niin voisin kuvitella tykkäävänsä, vaikka tänään eivät jaksaneet oikein +38 asteen kuumeessa muuta kuin makoilla ja katsella piiretyitä ja pakon edessä päiväruokaa koettivat ensin napostella, mutta onneksi suklaa hieman innostutti syömään!
Sukkapuikot 2mm 20cm kokoiset, jotka tulee kyllä käyttöön.
Nescafe Cappucinoa ja Vanillaa molempia kaksi pss. Pitänee huomenna maistella, kun töistä pääsee kotia ja saa nautiskella.
Sain myös kaksi erilaista lankaa, jotka miulla ihan entuudestaan tuntemattomia... en ole ko. lankoihin törmännyt aikaisemmin: ensimmäinen on Pan punaisesta tummaan väriin menevä... Ihan pistää miettimään mitähän tästä tekisin? Otan ideoita kyllä vastaan!
Toinen lanka on Superba Safari hienon väristä ja päätin että niistä tulee myös sukat itselleni! :)
Sepe-Nalle teko-ohjeen sain myös... aloinkin jo katseleen omia lankavarastojani onkohan minulla nallukkaan lankoja ja taitaa käydä että ruumisosaan ei varmaan ruskeaa löydy, jos pojat haluaisi sellaisen värin! Ihana kumminin on ohje, jota on kiva alkaa kokeillakin osaanko tehdä. -Se jää nähtäväksi sitten! :) heh!!
 
Täällä olen isoveljeni paitaa työstellyt karhu kuviota ja yks kaks muistin että hetkoinen milloinkas ne kädensijat tulikaan tehdä... ohjetta lukemaan ja äkkiä mittanauhaa hakemaan että sai etukappaleen kokoa ja onneksi sain huokaista helpotuksesta, kun en ollut vielä niin pitkästi tehnytkään... saan tehdä vielä ihan rauhassa 7cm ja sitten tuleekin ne kädensija lyhennykset että myöhemmin hihat toivon mukaan löytävät oman paikkansa. Heh...
 
Röyhelöhuivejakin olen tehnyt työpaikalla, kun olen kaikki muut hommat tehnyt ja asiakkaani alkaa levähtämään... silloin on mukavaa itsekin hetkeksi istahtaa ja tehdä pientä käsityötä, missä ei niin tarvitse ajatellakaan et mitä tekee!
 
Talvirenkaat on autoonkin jo asennettu lauantaina... pikkusiskoni mies pisti ne autooni kiinni, kun sattuivat olemaan kyläilemässä kotipaikassani.
 
Hyvää loppu viikkosia ja käsitöiden iloa lokakuisina iltoina!


tiistai 16. lokakuuta 2012

Jasmine lankaan tutustuminen

KYLLÄ VAIN...
Olen tutustunut Jasmine nimiseen röyhelöhuivi- lankaan, jossa mielestäni todella kivasti värit vivahtaa ja muodostuvat.
Näitä kahta kerän värivaihtoehtoja on molempia kaksi kerää
100g = 28m
92% akryyli
8% polyesteri
Pesu: 30 asteessa
Puikot: 4-6
 
Niimpä ensin tartuin musta, harmaa ja valkoiseen väri lankaan, sitäpä sitten työstelin ja tämmöistä siitä sain aikaiseksi:
Mielestäni todella kaunis kaulahuivi tulikin, vaikka itse sen sanonkin...
 
Röyhelöhuivi on matkannut paperikääreisiin jouluisiin ja saajan nimikin on jo korttiin kirjailtu, ken sen saa sitähän en paljastakaan! :)
Eilen sain tehtyä tuon suklaisen ruskean huivin, mutta olin kai niin innostunut paketoija, että huomasin sitten että jäipä kuva taltioitua, mutta minulla on vielä molempia lankoja yhdet kerät odottamassa kutojaansa niin ehkäpä sitä saisi niistä yhteiskuvaa sitten!
 
Kovasti on tehty myös Karhuneule paidan tekoa Novitan ohjeilla Isoveljelle ja tässä vaiheessa ollaan menossa:
Pikkuhiljaa hyvää tulee! -niinhän se sanonta muistaakseni meni! :)
 
Mitäpäs tänne muuta... hmm... Akvaario odottaa torstai päivää...ai miksikö?! No olisi puhdistuksen aika ja kasvien raivausta, jotta neontetroilla ja kaardinaaleilla on liikkuma tilaa enemmän. Ei sinänsä etteikö nuo parhaillaankin liikuskele, mutta mielellään sitä raivaa kasveja vähemmälle ja pintakasviakin, joka on oikein innostunutkin leviämään... tuli kai leopardimonnisten mukana joita ostin muutaman puhdistamaan pohjaa paremmin.
 
Lokakuiset terveiset vain kaikille tasapuolisesti ja olisin onnellinen jos käynneistä jätät kommenttia... on kiva piipahtaa erilaisissa blogeissa. :)
 

maanantai 1. lokakuuta 2012

Tiivistä tahtia!!

Kyllä vain! Puuhaa riittänyt ja aikataulutkin melkein tiivistä tahtia, jos sen niin sanoisin...
Viime viikko meni Ouksissa käyntien merkeissä, kun pojan neurologia tutkimuksia jälleen tehtiin testien ja tekemisten muodossa... Diagnoosina saatiin Autismi!
Viikonloppu meni miettiessä kuinka/ miten tehostaisimme kuntouttamista näin kotona, mutta toisaalta pitänee miettiä missä syntyy enemmän niitä konflikteja... ainakaan vielä emme ole huomanneet ongelma tilanteita, mutta aikomuksena ottaa enemmän kuvia käyttöön helpottamaan pojan arki askareitaan.
 
Puolukka metsässäkin on keretty toissa viikolla käymään ja saaliiksi on saatu hyvää puolukkaa, vaikka epäilin että poikien saaliina voi ollakin käpyjä, lehtiä eli ihan muuta kuin sitä itse marjaa, mutta toisaalta ajatella positiivisesti asiat että ulkoiltu ON!
Tuli pojille heti keitettyä puolukka mehua, ettei flunssa pöpöt vain iskisi, mutta ehkä se mehu ei kerennyt vaikuttaa, kun viimeviikolla pojilla oli kuumetta ja nuhaa... nuorimmaisella kävi silmätulehduskin, mutta onneksi menivät ohitse tässä viikonloppuna.
 
Pakastimeenkin meni monta pussillista tulevaa talvea varten ja toisaalta katselin että pitäisi käydä kyllä lisää poimimassa pakastimeen marjoja.
 
KÄSITYÖ PUOLELLA:
 
Valmiita töitäkin löytyy... Sain pikkusiskoni sukat valmiiksi ja sukat on jo omistajallaan kovassa käytössä... Yritin toteuttaa siskoni toivetta ja tämmöiset niistä sitten tuli eli mustat villasukat Nalle langasta valmistetut ja vaaleanvihreästä silkki nauhasta pujottelin sukkien päälle tennari kiinnitystä.
 
Me-lehdestä huomasin kauluri ohjetta ja tottakai aloin kokeilemaan ihan mielenkiinnostani, ohjeista poiketen käytin Fabel lanka jämiäni hyödyksi.
Kyllä oli aikamoinen rykelmä välillä sohvan kulmassa, mutta niin vain sinni ei antanut periksi, vaikka välillä siellä oli toinenkin työni odottamassa kutojaa...
...niin vain se sinnikin palkitaan ja lopputuloksestakin tuli kauluria...
...tämäkin kauluri sai omistajan ja se on hyvä ystäväni pikkuneiti ja toivottavasti neidin kaulaa nyt kunnolla suojaa päiväkoti reissuillaan... ainakin väriensä puolesta todella pirtsakka... taidan tehdä toisen samanlaisen mutta muutaman kuvion teen vain isommaksi... niin tulee kiva tuubi huivi! :)
 
Tässä on toinen iso työni... tekemässä vanhimmalle veljelleni karhupaitaa... tässä on takakappale osa melkein loppu suorassa... kaulakohtaa laskeskellaan kohilleen ja kohta aloitellaankin etukappaleen tekeminenkin, sitten on hihojen vuoro, mutta onnekseni ei tarvitse kuulemma kiirehtiä! :)
Sunnuntaina katselin työpöytääni ja huomasin ettei minulla ole mitään tarvike purkkia, johon voi tipauttaa käsityötarvikkeita ja kyniä, mitä käytän käsitöissäni mukana... Tämä purkkikin näyttää ihan nätiltä pöydässäni, jossa muitakin käsityö juttuja on odottamassa tekijää!
 
Illat pimenee ja täällä on kynttilöiden loisteessa ihasteltu iltoja ja divaanisohvan kulma valloitettu käsitöiden kanssa... mikäs sen mukavempaa kuin nähdä käsityönsä etenevän mukavalla tahdilla ja varsinkin kun illasta saa pojatkin yöunille oikeaan aikaan, jotta jaksavat aamulla herätä päiväkotiin.
Mukavaa LOKAKUUN alkua kaikille oikein tasapuolisesti!!