sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Lokakuun Sny-paketti ja muuta puuhaa...

Kyllä vain lokakuun Sny-paketti on haettu perjantaina 18.10.2013 postista ennen Kemin reissuun lähtemistäni.

Kemissä sitten avasin paketin ja sisältönä paljastui:
Tämä veikeä "Taikapallo"

Ideana oli lokakuussa siis lähettää omalle parille ns. taikapallo joka koostui langasta, jonka sisälle on piiloteltu pieniä juttuja ja saadaan pallo muotoon langan kanssa.
Googlettamalla löytyy paljon kuvia: Magic yarn ball
Pallon sisältä piti siis löytyä välineitä ja mukana ohje esim. sukkiin, lapasiin tai huiviin.
 
No minäpä istahdin iltasella sitten keittiön pöydän ääreen ja aloittelin pyörittään lankaa palloksi, ja äitini tuli vastapäätä istumaan oman käsityönsä kanssa. Ihasteli langan väriä ja siinä samalla kyseli mikäs se tämä tämmöinen on?!
Kerroin sitten Salaisen Neule Ystävä ringistä ja mikä sen idea on...
...äidistäni tämä Sny-toimintahan on hauska ja varsinkin hyvin jännittävä, kun ei tiedä mitä toinen keksiikään mahdollisesti pakettiin.
 
Kerkesin lankaa kerälle laitella niin, että sain ensimmäisenä kortin paljastumaan ja sitten jonkin ajan päästä sain sitten pienen pussukan jossa oli 8 tummaa nappia... sitten poikani kaipailivat minua, joten pistin työn pöydälle odottamaan sen ajaksi, että pojat saavat asiansa toimitettua minulle.
Palatessani takaisin keittiön pöydän ääreen olin ihan ymmärkäisenä ja sitten aloin nauramaan, kun huomasin pöydällä olevan valmiina kaksi lanka kerää ja tavarat paperin päällä.
Äitini siis oli napannut kätösiinsä minun Taikapalloni ja kerälle pisteli menemään langan... luulenpa että äitiäni taisi todella paljon vaivata se kuinka hitaasti minä kerälle laittelin lankaa ettei näe mitä muuta langan sisältä paljastuukaan... heh... no suotaneen äidilleni tämä kärsivällisyys että oli siinä ajassa sipassut langat omille kerilleen ja tavarat pöydälle, kun minulla kului enemmän aikaa poikien luona ennenkuin pääsin irtaantumaan keittiön pöydän äärelle kahvikuppoisen kera.
 
 
Taikapallon sisältöä oli mm. kaksi kerää 7 veljes lankaa (viininpunaista), pieni pussukka jossa 8kpl:ta tummia nappeja, kortti sny:ltäni, Twiling vanilja teetä kaksi pussia, salmiakki suklaalevy, pitkät puikot 3,5mm, bambu puikot 3,5mm ja kaksi tuoksutuikkua aika sellaista marjaisan tuoksuista, mutta en osaa sen tarkemmin sanoa mitä on, huonetuoksu suihkepullo vaniljan tuoksuista, ja sitten oli moniste ohje: Nappivarsaisukat
 
Tämä nappivarsaisukka ohje kuulostaa todella kivalta ohjeelta, pitänee kokeilla osaanko tehdä?! Itselleni ihan uusi juttu, en ole aikaisemmin törmännyt ko. ohjeeseen tai sukkajuttuun tai jos olen niin en ole ainakaan kokeillut.
Pitänee vain ensin saada nämä tilausjutut pois päiväjärjestyksestä ennenkuin alan itselleni mitään tekemään...mm. vielä olisi yhdet kierresukkien teko koolle 40-41 (josta olen jo ensimmäistä tehnyt n. 32cm pitkäksi) ja sitten olisi äidilleni tehtävänä siitä Novitan Huurre-langasta jakku... huh...huh... unohtamatta itsellenikin pitäisi tehdä yksi Tuubihuivikin oikein mehukkaasta sateenkaari lankaväristä...
 
MUTTA MUTTA... JÄLLEEN KERRAN ISO KIITOS LOKAKUUN PAKETISTA SNY:LLENI!!!
VOISIN PEESATA ÄITINI SANOIN "MIELETTÖMÄN HIENO PAKETTI!" :)
 
Kemin reissuni meni mukavasti varsinkin, kun autoni renkaatkin on vaihdettu nastallisiin talvirenkaisiin, että nyt saa mun puolesta se lumi tullakin... viikonloppu vain meni turhan nopeasti, kun tänään sunnuntaina aamulla huokailin äidilleni, että huomenna on taas maanantai ja työpäivä aherrus...mutta toisaalta ihan mukavaa mennä töihinkin!
 
Näin sunnuntai iltana:  Koti puuhana olen ns."roikkunut" ikkunan ylisillä tarkemmin sanottuna olen tuolla verhonipsujen kanssa taiteillut ja sain sitten Led-valoja laiteltua jo paikalleensa. Saavat napsahtaa näin iltasella aina palamaan ja tuomaan tunnelma valoaan huoneeseen.
 
Touhuhuoneeni ikkunalla himmeä valkoinen

Makuhuoneessa ikkunalla moniväri
 
Pojat eivät vielä osanneet päättää millaiset sivuverhot laitetaan makkariin, joten tälle illalle siis ei verhoja tullut ikkunaan, mutta jospa ne huomenna osaisivat päättää, kun tulen kotiin töistä. ;)
 
Mutta toivottelen erittäin hyvää alkavaa viikkoa taas...

 
 

lauantai 12. lokakuuta 2013

Tervehdys lokakuu, sinäkö jo tulit?!

Kyllä tuo aika kuluu ihan käsittämättömän nopeasti!
-Ihan kauhistuttaa, mutta pakko vain sulautua joukkoon...

Syyskuun väriloistoa nautiskelin syyskuun loppupuolella tuolla Kemin suunnalla, kun viikonloppu reissun sinne tein poikien kanssa ja matkamuistokseni jäi mm.

Ihana syksyinen maisema, kun tultiin Kemiin... hieman hämärä kun aurinko oli laskeutumassa tai ainakin pilvet osasi säädellä valoisuutta... mieleni oikein lepäsi tuon väriloiston kanssa.
 
Äidin kanssa kävimme hautuumaallakin:

 

Kävimme ensin laittamassa kynttilät palamaan yleishaudalle, jossa voi muistella eripaikkakunnalle haudattuja sukulaisiaan ja ystäviä... Niinpä vein kynttilän ja muistelin mummoani ja kummisetää, joka on haudattu Ruotsissa. Maisemat oli niin ruskaväreissä ja hiljaista...


 

Kaunista kukkaloistoakin oli, vaikka sää oli ollut jo pari päivää tosi koleaa niin ei ollut vielä vienyt kukkasia... moni kyllä oli jo tuonut haudoille kanervia, kun kävelimme polkua pitkin enoni ja tätini haudalle päin.
 

Ihmettelin mikä kopisee? Mistä ääni oikein tulee? No siinä enoni ja tätini haudan luota huomasin tien toisella puolen mäntypuussa tikan kopistelevan ja kohtuu hyvän kuvan sain napattua, vaikka hieman meinasi aurinko tehdä kuvauksestani haastavan.
 
Äidilläni on myös puikot heiluneet kun oli minulle tehnyt mm.
Tälläisen baskeri tyylisen pipon violetin värisen (Novita nostalgia)

Söpöt villasukat ja nyt ei pitäisi jalkoja palella



Samanlainen baskerityylinen pipo mutta harmaan värinen, jossa myös kivasti vivahtaa bling bling kimallettakin.
 
Tein löydönkin:
Tässä on minun tekemät nuken tossut, jotka olen yli 20 vuotta sitten tehnyt...
 
Kemin reissulta kotiin päin sain jälleen ihastella...


...Kyllä maisemia ja syksyn väriloistoa!

 
Kotona on itsellänikin puikot kolisseet ja vinhastikin...
...tässä hieman jotain...

Entiselle työkaverille olen tehnyt kierresukat

Kaverini tilasi hänen kaverin tuleville kaksosille peukalottomia vanttuita ja tässä kahdet joissa värit vaihtaa vain paikkaa raidoituksilla/ pohjavärilläänkin.

Tässä yhdet peukalottomat vanttuut hyvin ohuesta langasta, jossa värimaailma on oikein vaihtuva.

Kerroin aikaisemmin virkkuukoukunki heiluneen ja kokeilin Moda-lehden Juhannusruusumattoa ja lankakeriä minulla ei ollut kuin kaksi, mutta ajatuksenani olikin, että mattoa tehdään niin pitkälle kuin lankanen riittänee...

... ja tähän se sitten piisasikin että kierroksia jäi montakin olisikohan 7krs:ta, mutta kuten sanoin olen tyytyväinen tähänkin kokeiluuni ja lopputulokseen.
 
Tällä hetkellä työn alla on: 
Entiselle työkaverilleni olen tekemässä myös säärystimiä ja tässä on sillain että raidoitukset menee molemmissa erilailla, mutta kyseltyäni asiaa tulevalta omistajalta niin kuulosti ettei ollut niin haittoo, joten kudon sitä mukaa miten nämä raidat vain tulee kerästä.
Minä olen ensimmäisen säärystimen tehnyt noin yli 20cm pitkäksi ja aloin tekemään toisia samankokoisiksi, joita sitten vertaan vierekkäin että teenkö vielä pitemmiksi vai päättelenkö sitten molemmat... eli vielä on jokunen rivi kudottavana, mutta napostella nuo suukkoset niin sitä huomaa paremmin mahdolliset virheet, jos niitä tulee näin iltasella tehtyä.
 
Vielä minun pitäisi tehdä yhdet kierresukat entiselle työkaverilleni, kun sattui kysymään jos voisin tehdä hänen äidilleenkin sukat... ja minähän kyllä teen eipä siinä mitään ongelmaa, mutta sitten on kyllä jo saateltava alkuun ja alkaa tehdä äidilleni lupaamaa neulosta, että saan alkaa kutoa Novitan Huurre langasta neulostakkia.
 
Pikkusiskoni ristipisto käden jälkeä mm. 
Pääsiäisliina

Seinäkoriste
 
Nämä ristipisto työt olen saanut pikkusiskoltain valmiina, kun itselläni nuo olisivat vieläkin paketeissaan eli en olisi millään kerennyt tekemään, mutta onneksi minun ihana pikkusiskoni on niin innokas ristipistoilija niinpä sain nyt nämä valmiina ja tehtyinä!
 
Olen täällä myös Lokakuun Sny-pakettia rakentanut ja ihan hankala on ollut... "Magic knitting ball" on aiheena tällä kertaa! Hmm... jospa minä nyt jotain saan aikaiseksi...vaikka olen minä googlettanut, mutta tuntuu että pääni lyö ihan tyhjää täällä... olenkohan ainut? Toivottavasti en ole ainukainen...
Toisaalta nyt voinkin jotain kivaa keksiäkin, kun saan sunnuntaina hieman hengähtää ja omaa aikaakin, kun tämä viikko 41 on ollut poikani Eetun kanssa semmosta menoa.
 
Pojallani kun oli nyt viikolla 41 maanantaista-torstaihin asti lasten neurologitutkimus jakso ja diagnoosi pysyi samana eli lapsuusiän autismissa. Siinä mietittiin pojan parhaaksi kuntoutussuunnitelmaa ja miten tästä eteenpäin lähdetään liikkeelle.
Sanoinkin heti että minun pääni sisällä on kyllä tällä hetkellä A3:n kokoinen tyhjä paperi, että minä tavallaan lähden taas ihan tyhjältä pöydältä rakentamaan pojalle kuntoutus hommia kuin myös puuhasteluja...
Eiköhän se siis tästä taas lähde kohtuu samanlaisilla suunnitelmilla, mutta lisäksi olen suunnitellut koritehtäviin palapeli puuhia, vesiväri/ sormiväri maalauksia, lasten tehtäväkirjojen täyttelyä ja tarrailuja... unohtamatta ihanaa leimasin tyynyillä touhuskeluakin...yrittää suunnitella askarteluja.
Onneksi tuli hankittua 365 hauskaa askartelua paperista ja pahvista kirja... katsoa sieltä ideoita lisää pojan touhuttavasksi.
 
Tämän tyylinen akvaario minulla on kotona... se vain että tämä kuva on netistä otettu, kun jonnekin omien kuva kansioiden viidakkoon on omasta akvaariosta otetut kuvat todella hyvässä jemmassa ettei niitä nyt löytänyt tähän kohtaan... mutta jospa saisin sitten uuden kuvan napattua kun...
 
Itselläni ainakin huomisen aamun kuvioina olisi 190 l. kulma-akvaarion puhdistaminen ja pohja hiekan vaihto operaatio...että hyvin vesimäisesti mennään, mutta sellaista tämä minun rakas harrastukseni on myös kun kutimet pitää taukoa pöydällä niin silmät on akvaariota ihastelemassa ja seuraamassa kalojen touhuja... sitä on kuin nuo pojat että jämähtäen jää tuijottamaan pitkiksi ajoiksikin kalojen touhuja ennenkuin havahtuu että aikahan ihan juoksee liiankin nopeasti.
 
 
Mutta minäpä toivotan hyvää lauantain illan jatkoa ja sunnuntain ihanaa aamua... arki sieltä kumminkin liian nopsasti hiippailee esille, mutta nautiskellaan nyt viikonlopusta...