sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Joulukuun viimeisiä päiviä

Näinpä näin... viimeisiä päiviä viedään joulukuusta!
Täällä on mennyt rauhallisissa merkeissä ainakin omalta kohdaltani, mutta jos näkövinkkeli siirretään näihin kahteen poikaani niin voisin olla erittäin eri mieltä rauhallisuudesta!
Miten voikin 4 ja 5 vuotiaalla riittää tuota energiaa ihan käsittämättömällä tavalla?!
 
No itse olen käsissäni pitänyt jälleen käsityötä ja työstänyt ja työstänyt... valmistakin on saatu aikaiseksi.
 
Tämä tässä on Novitan munakoiso värityksellä olevaa lankaa käytetty ja alku silmukoita oli 74s. ja (1o 1n) jousimella kudottu... hitaasti mutta varmalla otteella työ eteni, vaikka lanka itsessään oli ohuen oloista työstettäväksi.
Pojalle kumminkin tätä tein ja pyöröpuikoilla oli ihan mukava tehdä alusta lähtien, vaikka ensin oli opettelua missä pyöröpuikkojen "johto" osa olisi hyvä olla jotta silmukat sai pyöräytettyä toiselle puikolle kudottavaksi.

Oppia ikä kaikkinensa ja ihan hyvin luonnistui vaikka pari kertaa kerkesi itse lanka mennä solmuun oikein kunnolla, ennenkuin huomasin että karkasi kerältä enemmänkin lankaa jo sohvalle... heh...
Kuvattava poika oli jo illalla nukkumassa, joten Ihaa- pehmolelu sai kunnian olla poseerajana tälläkertaa esitellen tämän hienon kaulurin, joka ihan omasta päästä summamitikaisesti aloittelin ja loin vain silmukka määrän josta kutomaan eteenpäin työtä.
 
Tänään pojat herkuttelivat suklaalla... hieman erilaisilla suklailla:
Nuorin oli ensin niin innoissaan että sai puhelimen, mutta sitten nauramaan rupesi että tämähän on suklaapuhelin! Ihan kuin pojalle ei riitä nuo pari meidän vanhaa rikkinäistä puhelinta leikkeihinsä!
Ainakin pojat saivat suut makiaksi näin karkkipäivänä!
 
Itsekin olen Sny:ni lähettämistä suklaakonvehteja maistanut ja käärepapereista saanut tarinoita (papereissa oli montakin kirjotusta ja osa oli kai leikkausterien kohdalla joutuneet nöyrtymään, kun teksi loppuosineen tai alkuineen oli jääneet jonnekin, mutta kirjoitanpa kaikki tekstit mitä papereissa oli ehyet tekstit) mm.
 
Kuusi hangella hohtaa,
mielen jouluun johtaa!
*
Jos hyvän mielen
paketois,
se kaikkein paras
lahja ois.
*
Lapsen lailla
jouluun kulje,
kuusen luona
silmät sulje.
Muista joulut entiset,
tiedän että hymyilet.
*
Ystävyys on
kuin perhosen lento,
niin hauras
ja ihmeen hento.
VVaan hoivaapa sitä
ja huolta kanna,
sen kauniimpaa asiaa
ei elämä anna.
*
Jos on liian vähän aikaa,
kokeilehan tätä taikaa:
kääri kiire joulusukkaan,
sano sille:
Mene hukkaan!
*
 
Mitäs meille muuta kuuluu kuin makoisia suita! :)
No ainakin käsityörintamalla olen kokeilemassa ensimmäistä kertaa elämässäni haarukkavirkkausta ja kohtuu selkeiden perusohjeiden kanssa mennään näin ensikertalaisena.
Ainakin vielä lupaavalla alulla mennään, mutta eiköhän se tästä...
sitten olisi suunnitteilla tehdä ainakin kahdet Mörkö-vanttuut ainakin pikkusiskolleni ja itselleni...
Sitten mietitäänkin millekkäs alan sen jälkeen...ainakin isällä oli toiveena myös saada samanlainen karhupaita, jota kudoin vanhimmalle veljelleni valmiiksi... en vielä ole vain aloitellut ja toiseksi pitäisi käydä mustaa lankaa ostamassa samaa erää monta rullaa, jotta väri skaala pysyisi samaisena eikä tule vaihdosta värissä.
 
Näillä merkein siis ollaan vuoden vaihteeseen menossa... ainakin siltä näyttäisi suunnitelmien mukaan menevän, mutta nähtäväksi jää mitä sitten toteutuneepi tässä pääni suunnittelussa. heh...
Kumminkin kaikille hyvää alkavaa viikkoa!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti