torstai 13. joulukuuta 2012

Touhua touhua, Jouluista sellaista!

Joulupipareita on leivottu ja näin hienoja muumihahmoja syntyi muumimuoteilla...
Autoin poikia hieman koristelu vaiheissa, kun meinasi sokeri kuorrute tuubi välineet äksyillä pojille ja näillä hoppu housuilla meinasi myös mennä innostus siinä ähertäessä, mutta ihmeen hyvin maltettiin sentään nämä kymmenen hahmoa koristella ennenkuin muiden pipareiden syönti kiinnostus vei voiton ihan kokonaan. :)
 
Joulutorttujakin on valmistettu...
Tällä kertaa en käyttänyt luumua, vaikka ko. purkkikin on ostettu tuonne odottamaan seuraavaa torttujen paisto operaatiota... Omena-kaneli marmeladia käytin ja kiva vaihtelu luumun sijasta... ainakin pojillekin maistui jälkkärinä joulutorttunen ja mehu.
 
 Penkoessani kaappejani, löysin kranssin ja vaalean sinistä nauhaa sekä jouluisen puukoristeen... no nämä yhdistäessäni sain ihan kivan näköisen seinäkoristeen puuhailu huoneeseeni. Vaatimattoman näköinen, mutta mielestäni ihan sievä!
 
Kokeilin minä samaiseen kranssiin tälläistä isoa korttiakin, mutta mielestäni ei ollut hienon näköinen, kun kortti jotenkin pomppaa ylitse koko kranssi ajatelman...
 
Kerroin aikaisemmin itsenäisyyspäivän puuhistani ja kuvista joita leikkasin pojalleni käyttöön ja ohjaukseen... tälläisiä ne kuvakortit ovat:

Osa ehkä vielä kaukaisia juttuja, mutta onpahan hieman alustavasti ottanut kuvia laidasta laitaan... pystynpä sellaisia koritehtäviä teetättään pojalla että kahteen koriin poika lajittelee esim. kulkuneuvot ja toiseen koriin keittiötarvikkeet... samalla poika oppii erottamaan mitä mihinkin kuuluu jne...
Tässä ostinkin pojalle Tiimarista sellaisen puuhakirjan jossa oli jo Eskari ikäisille oppimista ja tätä kirjaa ollaan vähäsen jo raoteltu ja muutamia tehtäviä tehtykin, mikä on pojasta tuntunut että kiinnostaa tehdä... puuhiin keskittyminen kun ei ole mitenkään pitkäkestoista!
Eilen ostin Väritä oma aapinen... kivan oloinen kirjanen, jossa voi opetella aakkosia ja värittää kuvia sekä harjoitella kirjoittamista... jännittää milloinkohan poika innostuisi kokeilemaan ko. kirjasta... tänään ainakin poika pudisteli päätä ja huusi aika kovalla äänellään vaihteeksi ettei halua kirjaa.
 
 
Olen ostanut myös:
Ihanaa kangasta... Dinosaurus aiheista, Avaruusolio aiheista ja Mikki Hiiri formula aiheista sekä mustaa resoria vähäsen... Olen nyt etsiskellyt paidan kaava ohjeita, että saisin tuosta dinosauruksesta ja avaruusoliosta tehtyä molemmille pojilleni ihan perus T-paidat... Mikki Hiiri aiheisesta olisi tarkoitus tehdä molemmille pojille tavalliset kalsarit mustalla resorilla, joka vielä saa myös odotella jotta löydän kalsareihin sopivan kaavan... kumminkin molemmille pojille kun koko pitäisi olla 110cm niin kaavojakin saa etsiskellä.
 
Olenhan minä aikaisemminkin ostanut kangasta:
Nämäkin kankaat odottavat tekijäänsä... eläinhahmoista olisi suunnitteilla T-paitaa ja laine aiheesta housuja sinisillä lahkeen suilla...heh...
Voi kun kerkeisi aina iltasella selailla nuita käsityö lehtiäni, että mistä löytäisin nopsan helpot ompelu ohje kaavaset... ompelukoneella, kun jonkin verran kyllä kurvaillaan, mutta välillä kone osaa tehdä omia temppuja, että itsellä menee sormi suuhun, että mikäs nyt mättää jne... :)
 
Tänään saimme joulukortteja oikein neljä kappaletta:
Aivan ihania kortteja ovatkin ja itse tehtyäkin oli yhdessä kortissa askarrettu... Nyt vain jännittämään tuleeko huomennakin jouluisia kortteja postilaatikkoon. :)
 
Ei muuta kuin Perjantaina joulutonttu lakit päähän ja hieman tonttuilemaan sekä mausteisia tuoksuja loihtimaan huoneistoon, sekä jouluisia joululauluja soimaan, että pientä fiilistä tulee!
 Täällä ainakin kaikki joululahjat hankittu ja paketoitukin... huomenna vain käydä siskolle viemässä kummitytön iso paketti, kun unohtui matkasta!
Mukavaa tulevaa viikonloppua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti