lauantai 18. lokakuuta 2014

Hertsyykkeri kun aika rientää

Niinpä niin...
...aika minne sinulla onkaan taas kiire?

Olen toukokuusta lähtien ollut hyvinkin menevän sorttinen ihminen, eipä sinänsä töitä on paiskittu 8-16 ja kotia kun on päässyt niin seuraava työvaihe onkin sitten kotosalla odottanut tekijäänsä. Tässä on kohta 5 kk:ta hurahtanut ihan silmien ohitse, mutta todellakaan en ole ollut toimettomana ja jonkin verran on niitä käsitöitäkin tullut tehtyä.
Toukokuussa tuli synttäreitä vieteltyä molempien poikien sekä äitienpäiväkin samaan syssyyn, jos sen niin sanoisin... tässäpä nuorimmaiseni poikani täytekakusta kuvaa, kun tykkää jalkapalloilusta niin mummu teki ihanan kakun meille. Itselläni oli työkiireitä, joten ei oikein kerennyt leipomaan.


Kesäkuu ja Heinäkuussakin tuli meillä aika paljon käytyä uimassa ja lapsethan tykkäsi tottakai... hyvä kun noita vesipetoja sai pois lähtemään uimarannalta.
Leikkipuistojakin tuli koluttua todella monet ja moneen kertaan, varsinkin omani 2 viikon kesäloman aikana. Lomalla tuli lomailtua kuten asiaan kuuluukin ja karsiin todella paljon muitakin puuhia.

Kesäkuun touhuja:

Rakkaalle anopilleni tein Kisurepii sukat, toisessa sukassa on kisu ja toisessa sukassa on kissan kultaiset tassun jäljet. Facebookissa laitoin Voihan villasukka ryhmäänkin kuvan ja hui kauhistus kuinka valtaisan tykkääjä määrän sukkani saikaan ja ohjeita kyseltiin.
Tykkääjiä on 1364 kpl:ta ja kommentteja oli hurjasti... olen ihan otettu kyllä kaikista... nämä elokuussa laitoin esille juuri kun olin hieman aikaisemmin kerennyt antaa sukat rakkaalle anopilleni. Eipähän kerennyt näkemään aikaisemmin sukkia mistään... hihi hii...

Kokeilin myös "Voihan villasukka" ryhmässä huomaamani tiedosto... laitanpa siis ohjeen myös tännekin... itse kokeilin ja kuvan laitan ohjeen jälkeen, jotta näkee millaiset sukat tuli omillani väreilläni. ;)

vihje villasukka kesäkuu 2014

Tekijä: Vera Tyyne Kivilän
Heippa kaikki
Pyrin antamaan vihjeitä noin joka toinen päivä ja sukkien valmistumisella ei ole takarajaa, jokainen näin lomalla saa tikutella omaa tahtia ja koska itesekkin olen töissä päivät ja kaikkea vapaa aikaa en kutimet kourassa vietä, niin elekää hermostuko.


Itse kudon kyseiset sukat 7 veljestä langasta puikoilla 3, jokainen saa tieten valita oman lankansa ja puikkokokonsa ja näihin kyseisiin sukkiin on tulossa vain raitoja, niin kaikki pääsevät mukaan :) Molemmista sukista tulee samanlaiset ja itse kudon molempia samaan aikaan.


Toivottavasti mua ei tapeta, kun asiakirjoihin kyseisen yhteis puuhan loin :)


Kyseiset sukat ovat sitten polvisukka mallia, niin toivoisin että kaikki osaavat omaan jalkaan kavennukset tehdä.


KOMMENTTEIHIN TULI PYYNTÖ, ETTÄ JOS TEKEE OHUEMMALLA LANGALLA NIIN SENTIT MUKAAN. OMAN SUKAN MITTAUSTEN MUKAAN 5KRS ON N. 2CM


Vihje 1: Luo 16silmukkaa per puikelo lempivärilläsi (silmukka maarat voivat vaihdella langanpaksuuden ja käsialan mukaan) ja neulo 4krs joustinneuletta.
Vaihda työhön ammattisi alkukirjaimella alkava lanka ja neulo 2krs. Neulo sitten vielä 2krs lempivärilläsi 2krs ammattisi värillä , 4krs lempivärilläsi. Näin resori olisi valmis.


Laitanpa vielä tälle samalle päivälle toisenkin vihjeen, että nopeimmilla on tekemisen tynkää ;)


Seuraavat vihjeet neulotaan sileänä neuleena ellei toisin mainita.


Vihje 2: Minkä värisessä talossa asut? neulo 5krs talosi värisellä langalla.
Vaihda työhön elämäsi tärkeimmän ihmisen etunimen ensimmäisellä kirjaimella alkavalla langalla (kyse voi olla lapsen, miehen, sisarusten tai vaikka lemmikin nmi) ja neulo 7 rakkausraitaa
Vaihda vielä lankaa ja seuraavana tietysti oman nimen ensimmäisellä kirjaimella alkavaan. kerroksia myös 7.


Seuraavaa vihjettä tulossa viimeistään lauantai aamuna. Ihania kesäisiä säitä ja neulonta iloa.


Pahoittelen jo valmiiksi, että joudun kolmannen vihjeen antamaan, mutta omiin viikonloppu suunnitelmiin tulikin muutosta ja pääsisin vasta maanantai iltana seuraavan kerran koneelle, niin laitan kolmannen vihjeen jo nyt.


Vihje 3:  Itse kavensin joka puikolta tällä kerroksella yhden silmukan pois. Langaksi valitaan tälle kerrokselle tämän hetkinen oma hiustenväri ja neulotaan 10krs.
Vaihda työhön omien silmiesi värinen lanka ja neulo 5krs.
Täytyyhän joka sukassa olla antamassa raikkautta, neulo 5krs valkoisella. 
sitten tikutellaankin taasen omalla lempivärillä 10krs (väri voi olla sama kuin resorissa, tai voit valita eri sävyn tai ihan muun lempivärin)


Nyt on viikonloppu lusittu ja aika lysähtää sohvan nurkkaan kutimaan.


Vihje 4: Mikä on lempi hedelmäsi? neulo 5krs.
Vaihda sitten työhön lankakorisi kallein lanka. (voi olla myös upein tai semmoinen lanka jota et raaski käyttää, kun väriä ei saa enään) neulo 5krs.
Ota sen jälkeen työhön lankakorisi kaamein lanka ja neulo 5Krs.
Sitten taas upein. 5krs.
ja sitten taas lempi hedelmä. 5krs sitäkin


Tässäpä tämän iltaista vihjettä. Puikkojen kilinää sinnekkin kotisohvalle :)


Nopeimmat haluavat jo lisävihjetä kehiin niin laitetaanhan :)


Vihje 5: Valitse sitten oman nimesi ensimmäinen kirjain, toisen nimesi ensimmäinen kirjain ja sukunimesi ensimmäinen kirjain (jos sinulla ei ole toista nimeä, niin voit valita joko etunimesi toisen kirjaimen tai sukunimesi toisen kirjaimen)
Neulo jokaisella langalla 2krs raitoja 3kertaa (yhteensä siis 18krs)
Katso sitten ulos ikkunasta ja valitse 3 eri väriä, jotka kuvastavat ikkunastasi näkyvää luontoa. neulo jokaisella värillä 5kerroksen raitoja valitsemassasi järjestyksessä.
Tässä vaiheessa sukan pituus saattaa olla jo omaan jalkaan sopiva, mutta on myös niitä joilla on piiiiiiiiitkät jalat, niin valitse työhösi valmiiksi raidoittuva, luikuvärjätty ym lanka ja neulo niin kauan kunnes aloitat kantapään.


Nyt olis muutama päivä tehty kaikkea muuta kun lorvailtu facebookissa ja kudinten ääressä niin uutta vihjettä kehiin :)


Vihje 6: kantapään voit neuloa omalla valitsemallasi mallilla. Värinä kuiten kaikille punainen. Ensisijaisesti tummanpunainen, mutta jos lankalaatikostasi ei juuri sitä löydy, niin ihan sama millä punaisen sävyllä sen teet.
Seuraavat 10krs neulotaan samalla värillä kuin resorisi (jos sattuu olemaan sama kuin kantapää, niin vaihda sitten kantapäähän eri sävy)
Ja sitten seuraavat 5krs oman nimesi viimeisellä kirjaimella.


Viheje 7: Neulo 10krs asuinpaikkasi alkukirjaimella.
Millä liikut paikasta toiseen? onko se auto, skootteri, mopo, pyörä, rullalauistimet vai kesän upeimmat kengät?? neulo 5krs.
mikä on lempi marjasi?? Neulo 10krs.
Minkä värinen taivas on tällä hetkellä?? neulo 5-10krs.


Koska muiden jalankokoja on vaikea arvioidä niin tässä vaiheessa vaihdetaan raitalankaan. neulo valitsemallasi raita tai liukuvärjätyllä langalla sukkasi loppuun :) tehdään siis loppukavennukset ym kyseisellä langalla :)


Kiitos kaikille sukan kutijoille mukana kutimisesta
Omistain tuli tällaiset raidat...

Vanhimmalle pojalle tuli kudottua Minecraft aiheiseen kuuluvaa pipo ja sukat Miami-langasta... meillä tämä Minecraft on ollutkin suuressa suosiossa ehkä liikaakin välillä.


 
Mikä siis tämä Minecraft on?
- Minecraft on hiekkalaatikkomainen indie-videopeli, jossa pelaajan on mahdollista luoda rakennelmia  kuutioiden avulla erittäin suuressa kolmiulotteisessa maailmassa.
Tällaista se meillä sitten on kaikesta keksitään rakennella "griipperiä" :) heh!!
 
Elokuu alkoi pilkottamaan ja alkoi pää taas tuottamaan todella paljon ideoita ja suunnitelmia uusilla käsitöillä mitä olin kesän aikana MUST TO DO!! kansioon napannut... varmaan monellekin hyvin tuttu kansio ilmiö eli tulee internetissä seikkailtua ja löydettyä vaikka millaista kivaa ja ihanaa ohjetta kokeiltavaksi, mutta sitten tuleekin se ilmiö ettei taas aikaakaan kauheasti ole ja itsellekin kun on mennyt vielä lupaamaan ettei lankoja ostella vähään aikaan ennen kuin entisiä on saanut tuotettua pois ja varsinkin kesken eräisiäkin töitä saada jo valmiiksi.
Elokuussa tuli myös korjailtua sohvanurkkaus eli minun "valtakuntani" johon mielelläni istahtaisin ja käsityö hiipii sivussa olevasta korista käteen ja telkkari päälle.

Elokuun touhua:


Piirakkasukkaa violetin värisenä tein näitä kahdet parit, mutta olen tehnyt muunlaisenakin.


Tiikerisukkaa ja tein myös vaaleanvärisetkin. Nämä on sitä Basic-lankaa... pitää vain muistaa että saattaa päästää väriä, joten pestä käsin tai sitten tummien vaatteiden seassa.

Syyskuu ja Lokakuu on tullut sanoisinko hyvinkin huomaamatta, ehkäpä siksi kun keskittyi puolukkasadon nappaamiseen metsässä... heh...

Jatkanut myös isoveljelle tekemääni norjalaista villapaitaa ja jälleen on edetty pikku hiljaa, vaikkakin kädet ei meinaa tykätä... oikeanpuoleinen kädessäni on ranteen kohdalla kauhea pahkura ja kävin näyttämässä sitä lääkärilläkin, joka sitten toteaa että siinäpä on jännetupen tulehdus ja määräili Burana 800:sta sekä Mobilat tulehdukipulääkettä... vielä pitäisi ostaa sellainen rannesuoja ihan töidenkin kannalta.Nyt pitänee taas rientää, mutta katselenpa kansioon jo valmiiksi seuraavia kuvia mitä on tullut jo valmiiksi ja vielä on tulossa joululahjojakin, mutta vielä on mietittävä kannattaako minun vielä täällä niistä paljastuksia tehdä vain jätänkös tuonne joulukuulle ja joulun jälkeen vasta paljastelen, kun työt on saaneet uuden omistajansa.

Hyvää viikonloppua vain kaikille ja kilistellään puikkoja! ;)

1 kommentti: