sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kutomalla valmistakin saatu aikaiseksi...

Kyllä vain... täällä on sukkapuikoissa ollut vauhtia ja valmistakin siis jo tullut, sekä uutta aloitettu...
Nämä sukat saivat tänään omistajansa vihdoinkin... monet kerrat yritetty saada aikataulutustamme stemmaamaan ja jotain esteitä sattui etehen, mutta tänään hyvä ystäväni saapui tyttärensä kanssa kylään ja niimpä sain "lahja pussukan" ojentaa.
 
Tätä lankaa kun jonkin verran sitten jäi niin pohdiskelin mitäköhän minä sille lopulle tekisinkään...
Loin silmukoita puikolle ja aloin vain kutomaan joustin neuletta ja sitten päätin yks kaks, että teen niin pitkästi kuin lankaa riittänee ja teen kierresukat itselleni, johon ei tule kantapäätä ollenkaan...
...niimpä minä kudoin ja kudoin että lanka loppui ja huomasin että minullahan on saman ohuista vaaleanpunaistakin lankaa, josta tein sitten päätökset sukkiin...
Tässä kierresukat odottamassa päättelijää, että langat piiloutuu työhön sukkelaan...
 ...ja omistajakin sai sitten tämmöiset iltasukat kotioloihinsa!
 
Tänään sitten otin ompelukoneeni esiin ja korjailin vaatteita, joita oli kertynyt jo pöydänkulmalle ihan riittävästi, joten itseä niskasta kiinni ja konetta surraamaan!! Paidasta helma sai uudestaan käännöksensä takaisin, kun entinen lanka oli jostain napsahtanut poikki ja ajan saatossa alkanut pikku hiljaa purkaantumaan, mutta siihenkin tuli sitten stoppi. Yhdet housut saivat lahkeensuissa käännöksiä, jotta se "hehtaarin pituus" hiemankaan mallautuisi omalle pituudelleni mukavammaksi. EI mikään niin paljon voi ottaa päähän, kun löydät hyvän tuntoiset ja omalle kropalle sopivat housut niin siltikin aina joudut sitten kotosalla lahkeiden lyhentely tai käännös töihin.
 
Ompelukone pöydällä pisti sitten pohdiskelemaan, että mitäs muuta tekisinkään, kun sain vaatekorjaukset tehtyä ja poikien vaatteista paikkailtua reikiä...
Niimpä muistin, että jossain oli minulla kapeaa kangasta ja niimpä etsiskely sai alkunsa...
Tadaa!! Kangas löytyi ja siitä syntyi sitten monet pienet pussukat, joihin voi laitella mitä nyt mieleen pilkahtaa... vaikkapa kylpyhuoneessa shampoo pulloja tms. tavaraa/ meikkejä?!
Jotenkin innostuin ja käytin kaikki kaksi kaistale kangasta ja sain neljät kolmen pussukan sarjaa...
Tässä kuvassa on vain kolmen sarja kolmenpussukan... se yksi kolmen pussin sarja meni hyvälle ystävälleni, joka kävi kylässä... ihastui niin, että kuului vain "Oi voi, kuinka kaunis!"
 
AI AI AUTSSS!!!
 
Viime viikolla nuorimmaiseni osasi säikäyttää äidin oikein kunnolla ja ihmekkös tuo, kun mummu sanoo pojan korvan olevan hyvin tumma ja turvoksissa...
AUTS!!!
Ensimmäisenä mietin päivystykseen menoa, mutta poika ei ollut korvastaan mitenkään moksiskaan, eikä valitellut... muita kolhuja ei ollut pojassa, joten päätimme seurata tilannetta.
Mieheni totesikin, että poika oli rymynyt mummolassa tuolin kanssa, mutta eivät olleet huomanneet
 tuota korvaan kohdistunutta kopsausta ja toisekseen poikakaan ei ollut mitään valitellut, vaikka olikin sen tuolin kanssa saanut aikamoisen kolinat aikaiseksi.
Mummokin oli tarkistanut pään, että oliko tullut kuhmua mihinkään ja siinä ei ollut huomannut korvaa kuin vasta myöhemmin käydessään meillä kylässä.
 
Tällä hetkellä tänään korva näyttää huomattavasti paremmalta, turvotusta ei enää sillain ole ja kukertava värityskin on ihan haalistunut eli parempaan suuntaan menossa.
Tästä voidaankin todeta, että näköjään lasten kanssa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, että hyvä kun heidän perässään pysyy!!
 
Uuttakin käsityötä on aloiteltu ja tehtykin jonkin... tästäkin on jotain tulossa, ehkä ensikerralla on kuvaa kertomassa mitä?! Varmaan jo osa arvannutkin oikein! Hih...hih...hii...
Mukavaa alkavaa viikkoa ja puikkojen kilinää!
 1 kommentti:

  1. Heipparallaa ja anteeksi että on kestänyt tämä yhteyden otto pitkään. Aika kuluu niiin nopsaan tällä hetkellä. Kauniita sukkia olet tehnyt ja ihania lankoja. Itse ihastunut nuihin fabekin sukkalankoihin täysin. Ihana ohkasia ja pehmeitä. :D Nyt ryhdistäydyn ja otan yhteyttä useammin ja samalla mietiskelen ensimmäistä pakettia. Hyvää syksy jatkoa sinulle.

    VastaaPoista