torstai 16. elokuuta 2012

Valmiita töitä

Kyllä vain... kudottu on moneen tahtiin ja valmistakin on tullut mm:Hyvä ystäväni/ kaverini tyttärelle lapaset tulevaa syksyä varten tuli kudottua oikein vaaleanpunaisella, jossa kivoja erivärisiä nyppyjä vivahtaa... vanhin poikani halusi olla poseeravana ja ensimmäinen kokeilija, tuumasi kyllä heti "Hyvät on!" :)


Tästä samaisesta langasta tein myös nämä pienet säärystimet, kun kuulin tyttären valittelevan kasvukipuja jaloissaan niin toivottavasti nämä säärystimet tuovat pientä lohtua pikkuiselle! Tästä kuvasta näkee paremmin nämä kivat eriväriset nypyt mitä langassa oli mukana.

Sitten on... tehty pikkuveljelle siniset sukat:

Lankana käytin: Tico Tico-lankaa ja ihan perussukkaa 64 silmukalla (4 puikolle ~16s.)
Joustinta varressa 2o 2n ja vartta tein n. 50 krs:ta, sitten kantalappu, jalan pohja tuli normaalilla oikein neuleella ja jalan päälle tein 2o 2n joustoa n.42krs:ta ennen kärkikavennuksia ja päättämistä.
Mielestäni todella kivan näköiset, vaikka ihan en nyt saanut lankaa kohdilleen, mutta pääasia olikin pikkuveljeni kiitollisuus saadessaan ihan uudet ja ohuet villasukat.

Kaverille synttärilahjaa... kyllä nyt se paljastuu, mutta hän on varmaan jo osannutkin aavistaa mitä on lahjakseen luvassa tällä kertaa... hi hi hii...

Kuvassa olen kääntänyt sukan varret, mutta ne ovat ihan avoimia, että kaveri saa ihan itse päättää kääntääkö varret samanlailla vai pitääkö ihan suorana.
Lankana käytin: Drops Design Fabel Superwash- lankaa, joka on todella kivan ohutta ja kuten kuvastakin näkyy todellakin pirtsakkaan väristäkin.
Sukat on niinkuin kaverini eli hyvin pirtsakka ja värikäs persoona, että nämä varmasti tuo joka päivä hänelle lisää puhtia päiviin touhukkaisiin!

AIKAISEMMIN VALMISTUNEITA:
Olen tässä kesän aikana tehnyt valmiiksi mm. Revontuli huivin, josta olen aikaisemmin tehnyt rakkaalle äidilleni Mohair-langasta, mutta tällä kertaa tein samaisen huivin itselleni ja koetin etsiäkin sellaisen langan, jossa hiemankaan revontulta mallaisi ja kyllähän se löytyi kun vain etsiskeli lankakaupasta... 

Lankana käytin: Järbo Garn Fantasi-lanka ja käytin 3,5 pyöröpuikkoja (KnitPro Symfonie wood, Deluxe Set)


Muistaakseni lanka keriä minulla meni tähän työhön 3-4 kpl:ta... unohtunut merkata itselle ylös pikkukirjaseen, että montako kerää meni ko. lankaa työhön

Sitten Seuraavaksi:
Kaverilleni tekasin huivin, joka meni hänen äidilleen syntymäpäivälahjaksi... kivan hempeä ja beigemäinen röyhelöhuivi, jossa reunassa meni hauskat nypyt, joka tuo kivaa yksityiskohtaa huiviin.
Oli todella nopsaa tehdä ko. röyhelöhuivia ja siinä kerkesi uutisiakin katsoa ihan rauhassa pelkäämättä että nyt menee väärin tms.

Sitten Seuraavaksi:

Tässä olin työstämässä viimeisiä metrejä itselleni tulevaa pompula huivia.

 "Saphira"-langasta tämä valkoinen on valmiina ja vielä löytyisi toiseenkin huiviin lankoina semmoinen beige-valkoinen väri yhdistelmä, mutta vielä en ole ko. huivia aloittanut kutomaan, mutta eiköhän se tästä vielä jossain vaiheessa.

KESKEN ERÄISENÄ:
Kyllä pitäähän sitä jotain kutojallakin olla kesken eräisenä, mutta etenee omaan tahtiinsa
Ainakin itselläni on tämä "Iso" projekti menossa:
Tässä olisi tulossa kummityttärelleni ihana "tottutytön mekko" ohje oli muistaakseni jossain MODA-lehden sivuilla, mutta itse hieman ohjeesta poiketen olen silmukka lukuja erilaiseksi rustaillut, koska koot oli aika pienelle tytölle ja kummityttö on kohta 7 vuotias niin kokokin pitäisi olla isommalle.
Malli oli kumminkin mielestäni erittäin viehättävä, vaikka näin kutoessani on alkanut nämä palmikoiden laskennat hieman pähkäilyttämään, että meneekö tämä nyt oikein vai pitikö vielä tehdä yksi kierros ennen palmikko kohtaa... eli tämmöistä laskennallista näpertelyä, vaikka malli ohje kuva on tehty paperille asti, jota seurata...

Toinen keskeneräinen... pienempityö, jonka tänään aloittelinkin asiakkaani kotona:
Lankana on: Drops Design Fabel Superwash- lanka, josta siis tekemässä kierteen omaisia sukan varsi ja itse muu sukka osa tulee näille näkymin olemaan erilangasta todennäköisesti... vielä ajatukset alkuvaiheissa, mutta lopputulos selvinneepi myöhemmin!

Illat alkaa olla hyvin pimeitä... kohta pääsee tämä mamma tunnelmoimaan kynttilöidenkin parissa, mutta tietysti voi käydä niinkin että itse tunnelmoi ja mies tulee laittamaan kattovalon päälle... se siitä tunnelmasta sitten...heh!!
Mutta mutta nautinnollisia käsityö touhuja kaikille tasapuolisesti!

1 kommentti:

  1. Hei! Mistä olet ostanut Saphira lankaa? Nettikauppa? Paula Kuopiosta

    VastaaPoista