lauantai 13. huhtikuuta 2013

Huhtikuun tohinaa...

ja tohinaa se on ollutkin!
 
Nuorimmaisella pojallani on jokin kummallinen uhmaikä kausi tai jokin muu ihmeellisyys, että kaikkea pitää vain saada vastustella oikein kunnolla tai sitten poika vain suuttua puksahtaa ihan turhistakin tapahtumisista ja yrittää olla erittäin jämynä mm. kädet puuhkassa ja ilmeillä pelaa ihan kovasti, sitten kun huomaa ettei äidille ilmeily tai tuimat katseet auta ei sitten yhtään niin poika pillahtaa yhtä äkkiä vain itkemään... sitten kun koettaa saada selvää, että miksi poika edes ensin suuttuu äidille ja mistä asiasta... loppujen lopuksi hänen selostuksistaan ei oikein pääse ymmärrykseen asti, kun sopertelee ihan ummet ja lammet.
 
No eihän tämä tähän lopu ehei... mennäkseni vanhimman poikani asioihin niin meillä sitä kyllä tapahtumaa näköjään riittää sitten kahden pojan kanssa.
 
Vanhin poika sai korvaan 4 tikkiä, oli päiväkodissa alkanut jotenkin pyörimään ja siinä horjahtanut/ kaatunut pää edellä pöytää kohden ja tadaa korma ei kestänyt tälliä!
Onneksi päiväkodissa olivat hoksanneet painaa jäällä korvaa vasten ettei korva turvonnut pahasti. Muuten lääkärillä olisi ollut haasteellista saada korvasta nättiä jälkeä, jos turvotus olisi päässyt korvaan oikein kunnolla. Tällä hetkellä viikon antibiootti kuuri ja päivemmämmällä annetaan yksi aina Biophilus Chew mansikka purutabletin maitohappobakteereja, jotka lisäävät elimistön vastustuskykyä ja tasapainottavat vatsan toimintaa. Onhan se hyvä ottaa, kun antibiootit kumminkin vie niitä hyviäkin bakteereja... ainakin itse olen ymmärtänyt asian näin.
Yrittänyt tässä itseäni lohdutella, että onneksi ei pahemmin päiväkodissa käynyt, vaikka kuvissa näyttää pahalta... maanantaina neljä tikkiä otetaan pois ja saapas nähdä mitä lääkäri sitten sanoo!
 
Käsityö rintamalla on ommeltu ja neulottukin on...
Pikkusisko toi minulle kappakangasta josta piti tehdä kahdelle ikkunalle kappaverho ja niinpä minä mittailin ja ompelukoneella hurauttelin reunat nätisti.
Kangasta jäi jonkin verran ja siinä mietiskelin, että mitäkäs tästä voisin tehdä?! Ettei jää hukkapalaksi... siinä miettiessäni sain ajatuksen, että teenpä tälläisen tyynyn koristamaan pikkusiskoni ja hänen miehensä mukavaa kiikkustuolia mikä on heidän keittiössään. Voihan tuo tyyny olla tällä hetkellä olohuoneessakin, mutta koristetyynyhän sopii minne vain... laitoin kappaan kiinni kolme nappia... siinäkin mietin pitkään että keltaisetko vai beigen väristä ja päädyin sitten ihan beigen sävyisyyteen... pienen piilo nasta nepparin kiinnitin tyynyn reunan keskikohdalle, jotta sisätyyny pysyy kunnolla tyynyn sisällä eikä lähde karkuteille.

No kerran kun olin ompelukoneen etsinyt esille työpöydälleni niinpä tein aikaisemmin ostamastani Dino aiheisesta trikoo kankaasta sain molemmille pojille tehtyä T-paidat, mutta hieman tuo kaulaosa aina mulla jotenkin tökkii enkä meinaa saada sitä onnistumaan niin, että poikien pää mahtuisi kunnolla läpi sitten saan mallata ja mallata uudelleen ja loppu tulos on sitten semmonen ja tämmönen
Kumminkin molemmat tykkäävät paidoistaan erittäin paljon... olen jo tuossa katsellut seuraavia kankaita ja taidan samoja kaavoja käyttää... mitäpä niistä vaihtamaan, kun näyttää toimivan ihan moitteettomasti.
 
Sukkapuikotkin on taas heiluneet ja syksyisen sny:ni lähettämistä langoista aloittelin tällä pirteällä värisellä langalla ja tekasin itselleni sukat...
 
...ja hyvinhän ne pysyy jalassakin, vaikka ensin näyttää että onkos nämä nyt oikean kokoiset ja tarkistin sitten omalta muistikirjasestani niin ihan aikaisempien ohjeiden mukaan olin nämä valmistanut, vaikka ihan muistini ja tuosta noin vain kutomisen jälkeen kaikki oli ok!
Väri kivasti vivahtelee valkoisen ja oranssisen sävyissä... ihan perussukat tällä kertaa!
 
Leivontaa:
Kyllä leivoin pitkästä aikaa suklaakakun.

Suklaan sulattamistakin täytteeseen.

Täytteen tomusokeri ja vaniljasokeri suklaa kreemi

Kakun koristelua ja keskelle koetin kukkaa tehdä ja...
...kokonaisuudessaan ihan nätin näköinen, vaikka itse sen sanonkin.
 
 Kreemiä sattui tulemaan hieman liikaa, kun kakun sain tehtyä valmiiksi... kokeilin sitten suklaamuffinseihin ja ripottelin päälle suklaahippuja ja hyvin onnistui kokeilut.

Croisanttejakin tuli paistettua

 Olen osallistunut Facebookin kautta tälläiseen Koristeelliset kakut- juttuun ja olen saanut postin kautta nyt kolme osaa/ lehteä ja paketin mukana tulee erilaisia tarvikkeita esim. nyt on tullut perhosmuotteja, kolme tyllaa ja pursotin pussi jne...
 
Näin lauantai on mennyt taas... sunnuntai tulee ja katsotaanpa mitäs sitten tehdään tai tulee tehtyä.


3 kommenttia:

 1. Voi pikkuista mitä oli käynyt. Onneksi ommeltiin ja korvasta tulee entisenlainen.

  Sinä se olet neulonut ja leiponutkin.

  Taitaa olla liikkeellä niskakipua. Niin moni on siitä kertonut. Ja työkavereissakin on muutama vastaavassa tilanteessa.
  On tämä kurjaa kun ei nyt voi virkkailla, mutta jospa se siitä :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
 2. Voi auts ton korvan kanssa!

  Millä ompeleella oot ommellu t-paidan kaula-aukon? Ite onnistuin saamaan hyvin pään yli meneviä ja silti napakoita kaula-aukkoja kun keksin kaksoisompeleen, joka joustaa. Tavallisella suoraompleella jälki oli vähintäänkin kyseenalaista, eikä pää siltikään mahtunut paidasta sisään, eikä ainakaan ulos!

  VastaaPoista
 3. Johan teillä on ollut tapahtumaa! Onneksi ei käynyt tarhassa pahemmin ja korvahan näyttää tuossa kuvassa ihan siistiltä, varmasti siitä tulee kuin uusi :) Tätä siis minullakin odotettavissa kenties uuden tulokkaan myötä??? :D Tyttöjen kanssa olen päässyt todella vähillä kolhuilla, paikatakkaan ei ole tarvinnut kuin laastareilla, tässä kohtaa varmaan pitäisi koputtaa puuta!
  Suklaakakku näyttää erittäin herkulta. Meillä kanssa huomenna leivonta päivä kun nuorempi likka haluaa uudelle veikalle kakun leipoa ihan vain kun veikka täyttää 2 viikkoa :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista