maanantai 1. huhtikuuta 2013

Värikäs Pääsiäinen takana päin...

Kyllä vain...
Mistäs oikein alottaisinkaan... no ainakin ensin voisin sanoa että Maaliskuu on mennyt lukiessa pokkareita ja sellaisella himon omaisella tavalla, mutta en ole käsitöitä unohtanut, vaikka itse tuottamukset etenee ihan hitaalla tahdillaan.
Olen poikien kanssa tehnyt askarteluja, kuten huonosta kuvastakin näkee että pahvisia kukkoja on sormiväreillä maalailtu ja liimalla sulkia pyrstökohtaan kiinni ja toinen pahvinen kukko kiinni vastakkain...
 
 ja nuorimmaisen kanssa kasvatettiin rairuohoa ja laitoimme muutamia tipusiakin...
Pajunkissoja ja siihen sai pojat maalailla kananmunia ihan omilla väreillään... nuorimmainen oli valinnut keltaisen värin ja maalasi yllättävän hyvin... ei mennyt edes kananmuna rikki, vaikka sitä pelkäsin todella paljon. Pajun oksiin käytin jämälangoistani pieniä koriste rusetteja!

 
 Pojat olivat päiväkodissa askarrelleet ja saimme keskiviikkona ottaa mukaan näin hienoja lumiukko taideteoksia... nuorimmainen oli käyttänyt maalaustekniikkaa ja vanhin poika oli päättänyt että lumiukko on valkoinen joten en maalaa, vaikka muutkin lapset olivat maalanneet. 
Pojat olivat myös kasvattaneet päiväkodissa ohraa ja askarrelleet hienot pupupurkit... kotona laitoimma pikkutipusia vain lisäksi purkkien sisälle kuikistelemaan... nauroimme vain että äitin hieno kuvaustaito taas tekee taattua kamaa, kun valokuvailee kalanruokapurkin myös mukaan. HEH!!
 
Käsityö rintamalla on tälläistä puuhastelua ollut:
Toissa päivänä aloin tekemään tälläisiä...
...ensin suklaat söimme ja rakentelimme hienoja yllätysleluja, mutta siinä mietiskelin että hetkoinen mitäkäs tälle muoviselle purkille voisi tehdä... hirmuisesti olisi roskikseen niitä mennyt näin pääsiäisen jälkeen, mutta sitten ajattelin kokeilla jämälangoistani tehdä jotain...
Muistin tässä saaneeni posti pojan tuomana norjalaisten kutojatähtien Arne ja Carlos, jotka ovat tehneet ensimmäisen kirjansa kudotuilla joulupalloilla ihmisten tietoisuuteen ja nyt on nämä kaksikko suunnannut kutomisen pääsiäiseen ja siittä ilmestynyt toinen kirjanen, joka löytyy myös minun kirjahyllystäni. 
No selatessani kirjan sivuja aattelin kokeilla ihan tälläistä tipua ja ihan hyvin kutojalta näin ensimmäistä kertaa ja ehkä oman haasteen toi se muovinen pyöreä pallo, johon laitoin kymmenen hernettä sisään. Tämä muovinen pyöreä pallo on tullut ihan kaupassa kolikko pyöräytys vempeleestä, josta poikani tahtoi saada sellaisen hupi hampaat... no hupihampaita on kahdet ja pallojakin oli myös kaksi, mutta siitä toisesta pallosta minulla ei ole kuvaa kun kerkesin jo antaa pääsiäislahjana sen, mutta samanlaista punaista pintaa on sekin pallo kuin tuossa kuvassa oleva kinderimuoviin tehty koriste.
 
Näihin kinderi muovisiin sisälmyksiin laitoin myös kymmenen hernettä, että rahisevat ja hieman ohjeita muuttamalla sain niihinkin kudottua erilaisia kuorivariaatioita.
 No sitten maanantai päiväni meni kutoessa lisää ja viisi kideri kokoisia muovisia ja yhteen angry bird muovimuna muottiin sain tehtyä lanka jämistä uudet pinnat ja virkkauksella ripustuslenkit, että saa ensi pääsiäisenä laitella pajunkissan oksille näitä roikkumaan.
 
Mitäs sitten muuta...
...virkkausta on tällä hetkellä menossa!
Tässä ollaan vasta menossa mutta eiköhän se myöhemmin selkene mitäs tästä oikein onkaan tulossa! Riippuen luovutanko jo heti kättelyssä vai saanko saatettua työn loppuun asti... hi hi...
 
Ei muuta kuin hyvää alkanutta huhtikuuta kaikille ja muistakaahan jättää itsestänne jotain kommenttia, kun sivuillani käytte... mukavaa käydä itsekin tekemässä vasta vierailuja! :)


2 kommenttia:

 1. Hei pitkästä aikaa. Kiva kun edelleen sivujani seuraat !
  Täällähän on aherreltu vaikka millä mitalla. Nuo ruohokupit joissa on kasvot on hauskoja.

  ps. ei ole vielä kiinnostusta mökkiin.
  Haluan ensin siivota ja tuulettaa kaiken ja vielä on ollut niin kylmää säätä.
  Toivotaan että viimeistään juhannukseksi lumet sulaa !!!

  VastaaPoista
 2. Kivoja pääsiäisjuttuja!

  Minäkin mietin, että jämälangoista, varsinkin värikkäistä sellaisista, olisi kiva tehdä pääsiäismunia. Meillä vaan ei kauheasti noita yllätysmunakoteloita tule, kun ollaan koko perhe laktoosi-intolerantikkoja, ja ne muutama harva menee kuopukselle suoraan Angry Birds -leikkeihin. ;) Voisi käydä hommaamassa styrox-munia nyt, kun niitä vielä varmaan jossain myydään ennen kuin keräävät pois, ja tehdä sitten munia jämälangoista pitkin vuotta.

  VastaaPoista