sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ihastuttavaa Huhtikuun loppua!

Näin sipuli tulppaanikukkien myötä toivotan mukavaa huhtikuun loppupäiviä!
Tänään aamulla herättyämme klo.8 poikien tohinaan sain hieman hämmästellä sälekaihtimen takaa ilmestyvää valkoisuutta, kun nurmikolla oli lunta!
Kyllä vain!! Lunta oli jossain vaiheessa kai sadellut, mutta niin vain se lumikin katosi auringon tullessa esiin ja paisteli koko päivän ihan iltaan saakka.
 
Täytyy vain todeta, että on se kummallinen voima tällä valoisuudella ja auringon paisteella...
... perjantaina aloittelin siivoilemista ja lauantainakin jatkoimme siivoilua sekä samalla kerättiin pusseihin pojilta pieneksi jääneitä kenkiä lenkkareista lähtien ja takkeja, housuja jne...
eli oikein kunnollinen kevät siivous ja nyt täytynee olla hieman tyytyväinen saamaamme lopputulokseen vaikkakin vielä on hommaa edessäkin päin, mutta hyvä alku kumminkin!!

Lauantaina emännöin Tupperware iltaa ja pitkästä aikaa ihan mukavaa olikin... onhan siitä edellis kerrasta aikaa... harmitti vain kun olin yhdelle kaverilleni väärin sanonut kellon ajan, mutta sai kumminkin tilauksensa samaan syssyyn kun soittelin esittelijälle illalla. No oma mokani, josta todellakin harmissani... no vieraita sentään oli minun ja esittelijän lisäksi neljä, jotka myös tilailivat itselleen ja lahjaksi tavaroita.
Itselleni tilailin sellaisen läpinäkyvän kulhon... minäpä vielä tarkistan että kirjoitan oikein tämän nimen: Exclusive Kulho 2,1 l. Olen tästä sarjasta aikaisemmin tilannut/ostanut Exclusive kulho 1,1 litraisen ja onhan se ollut sen jälkeen kovassa käytössäkin. Aina jotain kiisseliä tai soppaa jääkaapissa saatavilla...se vain että itsellä tahtoo tulla keiteltyä liikaa niin ei saa kaikkia mahtumaan tuohon litraseen kulhoon, mutta eiköhän se tästä.
Sain ainakin kiitoslahjan ja siinäkin oli kahdet vaihtoehdot ja kieltämättä pisti ihan miettimään minkä näistä nyt sitten valitsisin, mutta niin sitten tein jäätävät päätökset ja valitsit ne mitä ensimmäisenä miettiinkin.
 

Aikoin siitä viime kertaisesta kakku kuvasta näyttää palakuvaakin millaista näyttää leikattuna... tuo kakku teki kovan kauppansa ja sainpa vietyä mukavan palan mieheni vanhemmille sekä toisen palasen asiakkaalleni, jolle teen töitä henkilökohtaisena avustajana. Kaikilta tuli heti positiivista palautetta, että kakku oli todella hyvää ja kielen vievää, että pitää olla todella varovainen... no tässä olin kyllä samaa mieltä että kahvin kanssa olikin hyvin syntisen hyvää! ;)

Kudonta puolella olen puuhastellut Miamilangan parissa ja punaisen värin kanssa... kuva kertookin jo paljon eli kaikki paidan osat on kudottu... puikolla odottelee kaulan silmukat jotka pääsevät piakkoin tehtäväänsä, kunhan saan tässä neulan silmään lankaa ja palat kiinnitettyä yhteen ennen loppu viimeistelyjä. Nuorimmainen poikani Oskari 4v odottaakin jo ihan malttamattomana tätä paitaa...

Tässä mytyssä on se pisin projektityöni... tonttutytön mekko "duunattu versio" ja matkan varrella saanut muutosta ohjeissa sekä muutama viikko sitten sai purku tuomiota että etu- ja takaosan yläosat meni alkutekijöihin ja kudoin ne uudestaan, jotta täsmäisivät ja tadaa loppu suoralla nyt vihdoinkin ollaan ja näyttäisi täsmäävänkin...vielä on tehtävänä joustinneulosta toiselle olkapäähän ja napit pistää kaikoilleen niin sitten homma on valmis...

Pitäisiköhän minun tehdä lanka inventaario? Ainakin lankoja on monessa paikassa ja tuossa kulmassa on kolme 70 litran säilytyslaatikkoa... pitäisi vain alkaa laitella irtolanka keriäkin laatikoihin joihin on tullut vajausta tehdyistä lankakeristä jo mitä olen ottanut. Liberolaatikkokin on täynnä lankaa kun makuhuoneen kulmakaappia tyhjentelin niin en ollut tuota laatikkoa muistanut, että siinähän on lankaa... no ajattelin että pitäisi varmaan tehdä sellainen listaus mitä lankaa on ja minkä verran...heh...
Rottinkikorissa ja musta punaisessa muovikorissakin on lankoja monenlaisia...rottinkisen korin alla on yksi pienempi säilytyslaatikko jossa pidän kutomapuikot, sukkapuikot ja muita ompelutarvikkeita mm. ompelukoneeseen löytyy lankoja, neuloja ja varalamppu hehkukin pakerissa oleva.
Äitini tässä viimeksi kylässä piipahtaessa katseli tuota työnurkkaustani että missähän aikataulussa meinaan nuo kaikki langat saada käytettyä? Jaa´a se oli kyllä ihana kysymys äidiltäni... jossain vaiheessa varmaankin... onhan nuita ohjeita ja idoita, mutta tietysti se toteuttaminen on ihan toinen juttu... aikani kun meinaa välillä mennä ihan muuhunkin kuin kutomiseen. HEH!!
 
Mutta mitäpäs meille muuta...
 
Meille kuuluu ihan hyvää, mitä nyt Eetu 5v. tuotti työtä tässä keväällä kun tämä pojan autismi toi hieman haasteellisia vastaanottoja. Meinasi tehdä takapakkia ja poika pisti ihan rantataliksi, äitikin sai läimäyksiä ja koetti potkiakin, kun suuttui ohjauksista mitä yritin tehdä jotta arki sujuisi eteenpäin ihan samanlailla kuin ennenkin.
Poika ei olisi halunnut millään, että häntä ohjataan/ opetetaan asioissa… yrittää pcs-kuvien kautta pojalle hahmottaa, mitä seuraavaksi tehdään esim. askartelua, ulos menoa tai ruokailemista tms. mikä vain helpottaa pojan ymmärtämistä, vaikka kyllähän se sanallisestikin ymmärtää asioita, mutta tuntuu että kodin ulkopuolella niitä ongelmia on... mitä olen kuulostellut niin päiväkodissakin poika on pistänyt hoitajat koville ja aina kun silmä välttää niin poika on livahtanut ovista karkuteille ihan päiväkodin toiseen päähän eriryhmään, ruokailu tilanteet menee muuten ihan hyvin paitsi että pojalla se itse syöminen kestää liian kauan... sitten ulkoilemaan kun pitäisi mennä niin meidän poika on aina ollut se viimeisin, joka saadaa pukuun ja ulos... perjantaina 26.4 oli pojalla joku innostus, kun oli ollut koko ryhmästä se ensimmäisin jolla oli puku ollut jo päällä ja menossa jo ulos ennenkuin edes muut lapset oli kerenneet pukuihinsa. HEH!!
En tietenkään tarkoita etteikö kotonakin ole välillä sellainen äyvääminen ja keskustelu Eetun kanssa, kun alkaa omaehtoisesti päättämään ettei hommat mene niin kuin äiti toivoisikaan. Kyllähän nämä päivät on olleet sellaisia ja tällöisiä että huh…huh… nyt on perjantaista 26.4. lähtien ollut Eetullakin parempia päiviä… monesti on sanonutkin ”Eetu on iloinen!”... Minä luulen, että Eetulla nyt on enemmän energiaa, kun aurinkokin paistelee ja on näin mahtavia kelejä. Kyllähän tuo valoisuus ja aurinkoisuus tekee ihmeitä ihan kenelle vain ja luo mukavaa fiilistä.
 En tiedä sitten onko se tällaisille autismi lapsillekin sellainen energisyyden paikka, että tekevät ihan mitä vain mukisematta vastaan… ainakin meillä Eetu on nyt ollut pitkästä aikaa ihan sellainen kuin normaalikin toimelias kokeilija eli todella touhukas ja ei ole pistänyt hanttiin kuin aikaisemmin.
Jos jotain positiivista niin pojan korva on parantunut hyvin... ja todella läheltä kun katsoo niin huomaa että pojalla jää pieni arpi korvalehteen, mutta muuten hirmu hyvin on parantunut, vaikka kuvissa näytti todellakin pahan puoleiselta. Poika kyllä osaa varoa vieläkin korvaansa, varsinkin kun on paitaa ottamassa niin se pyöräyttää kätevästi ettei varmasti korvaan osu paidan reuna. 
Se olisi kohta vappukin!! Tässä on Eetun oma hieno värikäs hyrrä... äitin hieno kuvauksellisuus pisti kuvan näyttämään ensin hyvin epäselvältä, mutta toinen kuva siinä sentään nuo värit paremmin huomaa miten ne menee... Eetu on ihan itse valinnut hyrrän...
Nuorimmaisellani Oskarilla on sellainen sininen hyrrä... hänen oma valintansa myöskin...
 
 
...Näin sinisen hyrrälin myötä toivottelen Teille kaikille erittäin HAUSKAA VAPPUA!!
Itselläni onkin alkuviikko jälleen tohinaa niin en varmaan kerkeä päivitteleen kuulumisia... 


3 kommenttia:

 1. On tuo kakku niin suussasulavan näköistä :)
  En ihmettele että poika tuota paitaa odottaa, kaikki pikkuiset noista hahmoista tykkää :)

  Mukavaa kevättä, toivotaan ettei enää sada lunta ♥

  VastaaPoista
 2. Minullakin on tarkoitus tehdä tuollainen samanlainen punaisen linnun paita esikoiselle, mutta teen sen 7 veljeksestä.

  VastaaPoista
 3. Nyt vasta luin kunnolla tuon tekstisi.
  Olen ollut syksyllä 20 vuotta samassa luokassa töissä ja meillä on ollut monen tasoisia autisteja.
  Hienoa kun käytätte kuvia. Muistan koulutuksista sen : mikä on silmissä on mielessä. Vaikka ymmärtää, niin kuvat asiaa selventävät.
  Meilläkin on luokassa kuvalliset päiväjärjestykset.

  VastaaPoista