maanantai 1. lokakuuta 2012

Tiivistä tahtia!!

Kyllä vain! Puuhaa riittänyt ja aikataulutkin melkein tiivistä tahtia, jos sen niin sanoisin...
Viime viikko meni Ouksissa käyntien merkeissä, kun pojan neurologia tutkimuksia jälleen tehtiin testien ja tekemisten muodossa... Diagnoosina saatiin Autismi!
Viikonloppu meni miettiessä kuinka/ miten tehostaisimme kuntouttamista näin kotona, mutta toisaalta pitänee miettiä missä syntyy enemmän niitä konflikteja... ainakaan vielä emme ole huomanneet ongelma tilanteita, mutta aikomuksena ottaa enemmän kuvia käyttöön helpottamaan pojan arki askareitaan.
 
Puolukka metsässäkin on keretty toissa viikolla käymään ja saaliiksi on saatu hyvää puolukkaa, vaikka epäilin että poikien saaliina voi ollakin käpyjä, lehtiä eli ihan muuta kuin sitä itse marjaa, mutta toisaalta ajatella positiivisesti asiat että ulkoiltu ON!
Tuli pojille heti keitettyä puolukka mehua, ettei flunssa pöpöt vain iskisi, mutta ehkä se mehu ei kerennyt vaikuttaa, kun viimeviikolla pojilla oli kuumetta ja nuhaa... nuorimmaisella kävi silmätulehduskin, mutta onneksi menivät ohitse tässä viikonloppuna.
 
Pakastimeenkin meni monta pussillista tulevaa talvea varten ja toisaalta katselin että pitäisi käydä kyllä lisää poimimassa pakastimeen marjoja.
 
KÄSITYÖ PUOLELLA:
 
Valmiita töitäkin löytyy... Sain pikkusiskoni sukat valmiiksi ja sukat on jo omistajallaan kovassa käytössä... Yritin toteuttaa siskoni toivetta ja tämmöiset niistä sitten tuli eli mustat villasukat Nalle langasta valmistetut ja vaaleanvihreästä silkki nauhasta pujottelin sukkien päälle tennari kiinnitystä.
 
Me-lehdestä huomasin kauluri ohjetta ja tottakai aloin kokeilemaan ihan mielenkiinnostani, ohjeista poiketen käytin Fabel lanka jämiäni hyödyksi.
Kyllä oli aikamoinen rykelmä välillä sohvan kulmassa, mutta niin vain sinni ei antanut periksi, vaikka välillä siellä oli toinenkin työni odottamassa kutojaa...
...niin vain se sinnikin palkitaan ja lopputuloksestakin tuli kauluria...
...tämäkin kauluri sai omistajan ja se on hyvä ystäväni pikkuneiti ja toivottavasti neidin kaulaa nyt kunnolla suojaa päiväkoti reissuillaan... ainakin väriensä puolesta todella pirtsakka... taidan tehdä toisen samanlaisen mutta muutaman kuvion teen vain isommaksi... niin tulee kiva tuubi huivi! :)
 
Tässä on toinen iso työni... tekemässä vanhimmalle veljelleni karhupaitaa... tässä on takakappale osa melkein loppu suorassa... kaulakohtaa laskeskellaan kohilleen ja kohta aloitellaankin etukappaleen tekeminenkin, sitten on hihojen vuoro, mutta onnekseni ei tarvitse kuulemma kiirehtiä! :)
Sunnuntaina katselin työpöytääni ja huomasin ettei minulla ole mitään tarvike purkkia, johon voi tipauttaa käsityötarvikkeita ja kyniä, mitä käytän käsitöissäni mukana... Tämä purkkikin näyttää ihan nätiltä pöydässäni, jossa muitakin käsityö juttuja on odottamassa tekijää!
 
Illat pimenee ja täällä on kynttilöiden loisteessa ihasteltu iltoja ja divaanisohvan kulma valloitettu käsitöiden kanssa... mikäs sen mukavempaa kuin nähdä käsityönsä etenevän mukavalla tahdilla ja varsinkin kun illasta saa pojatkin yöunille oikeaan aikaan, jotta jaksavat aamulla herätä päiväkotiin.
Mukavaa LOKAKUUN alkua kaikille oikein tasapuolisesti!!
 


2 kommenttia:

 1. Autismi on niin tuttua, minulle.
  Olen työskennellyt lähes 20 vuotta luokassa, jossa on autistisia, ja autistisiapiirteitä olevia oppilaita.
  Jaksamista !!!

  Paljon olet käsitöitä jaksanut tehdä.

  VastaaPoista
 2. Heippa ja hyvää syksyn alkua.
  Paketti aloittaa matkansa tänään sinulle päin.
  Kauniita neuleita olet saanut tehtyä.
  Diagnoosin saaminen helpottaa elämää. Omaa myös kokemusta. Ei autismista vaan muusta sairaudesta.

  Paketissa on myös lapsille kivaa pientä. :D

  VastaaPoista